pompoen oude kaas

Het koude weer komt er weer aan en de schappen van de supermarkten liggen weer vol met heerlijke herfstproducten. Zo ook de pompoen! Voor deze bijzondere tosti maak je van pompoen en speculaaskruiden een zoete puree. Als tegenhanger gebruik je pittige oude kaas. Een heerlijke warme tosti voor een zondag op de bank wanneer het buiten regent en waait.

Wat heb je nodig voor twee tosti’s:

  • 4 sneetjes wit brood
  • Pompoen
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel bruine suiker
  • Oude geraspte kaas (Old Amsterdam)

pompoen oude kaas ingredienten
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Vervolgens kook je de pompoen een kwartier. Prik met een vork in de pompoen om te kijken of deze klaar is. Lepel het vruchtvlees eruit en gooi de schil weg. Pureer met een staafmixer de helft van de pompoen met de speculaaskruiden en suiker. Smeer de sneetjes brood dik in met deze puree en bestrooi flink met kaas. Lekker met mayonaise.

facebook promo2